Anerkjent ekspert: Alle gigantbankenes profitt kommer fra svindel (Video)


William Black er professor i både juss og økonomi ved universitet i Missouri. Han er også en tidligere bankregulator. Nå tar han bladet virkelig fra munnen  og sier at all profitt for de store bankene på Wall Street i realiteten kommer fra svindel og bedrag.

Black, som skal ha fått et 1000 talls hvitsnippforbrytere bak lås og slå sier at det er hele forretningsideen/planen som holder Wall Street i gang som er problemet. Den er i følge Black basert på svindel, og han sier at det er her de store bankene henter de virkelig store pengene. Han viser i den sammenheng også til en britisk parlamentarisk undersøkelse som fastslår at all handelsfortjeneste for de største bankene i Storbritannia kommer fra svindel. Han støttes jo på mange vis også i EU-parlamentet. Bare se her.

Hva mannen kommer med er uansett vanvittig dramatisk, og derfor vanskelig å tro. Vi må derfor understreke at hva vi refererer her kun er mannens uttalelser. Noe vi velger å gjøre siden han har den bakgrunn han har. Men vi velger også å gjøre det etter å ha fulgt opprullingen av finansmarkedets herjinger siden Lehman konkursen i 2008.

Alle anbefales å se videoen selv for å danne seg sin egen oppfatning og deretter virkelig tenke igjennom hvor relevant dette er for store norske banker? Bankene som vil ha 100% styringsrett når det gjelder våre penger. Hva annet blir det praktiske konsekvensen av å fjerne vår rett til å ha kontanter?

Vår påstand er at Blacks beskrivelse har konsekvenser også i Norge, om han har rett. Hva har slike ting som Panama Papers lært oss, om ikke at gråsone og svindel er dagens orden i de øvre lag av finansverden? Hvilket gjøres enda tydeligere når man ser på hemningsløs stor svindel som rentejukset knyttet til Libor og meget annet. Nå har vi ikke en gang nevnt Røeggen-saken og Forbrukerrådets varslede 750 millioners massesøksmål mot DnB.

For ikke å snakke om etterspillet som nå pågår etter DnB-ledelsens håndtering av det som kom opp i etterkant av Panama Papers. Visste de eller visste de ikke?

Det har riktignok blitt veldig mye fokus på DnB i Norge. Men banker som Nordea og den Danske Bank m.fl. er neppe langt bak? De har kanskje bare bedre PR-folk?

Hva har tiden etter den amerikanske subprime-kollapsen i 2007 lært oss om ikke at de store bankene har tatt, og for alt hva vi vet fortsatt tar seg til rette på groveste vis? De har globalt sett tatt fortjenesten, mens skattebetalerne har måttet dekke tapene. Tap som oftere enn vi liker å tenke på har vært «spillegjeld» til det globale finanskasinoet. Riktig nok kom det en endring på dette da de såkalte «bail-ins» ble introdusert. Her skulle innskytere dekke sin del, noe blant annet folk på Kypros og i Italia vet en god del om. Men nok en gang, finansspillerne gikk fri, unntatt på Island. Der tok regjeringen et oppgjør, og vant.

Det er disse bankene som vil ha vår tillit til at de vil håndtere våre kontanter på best mulig vis for oss. Hva skal man si til det?

Kilde: Top Bank Fraud Expert: ALL of the Big Banks’ Profits Come from FRAUD

Hans Christian Færden

Hans Christian Færden er grunnlegger av JA til kontanter og driver også nettstedene StateofGlobe.com og StateofGlobe.no.

3 Kommentarer på "Anerkjent ekspert: Alle gigantbankenes profitt kommer fra svindel (Video)"

  1. For å forstå omfanget av svindelen fra bankene og mange nasjoners ledelse er det viktig å forstå hvordan nasjoner låner seg til fant i private banker. Nasjoner kunne hvis de ville, skaffe pengene tilveie selv. I mange år har de valgt å betale DYRE renter til private banker for at de gjør jobben som nasjonene selv burde gjøre. Mer om dette her via dokumentarfilmer og foredrag i denne bloggposten:
    MED NYTT SYN PÅ ØKONOMIEN:
    http://www.monsanto.no/index.php/no/okonomiske-muligheter/231-med-nytt-syn-pa-okonomien

  2. Svært interessant artikkel. Vi vet at bankene tar fortjenesten i gode tider og at samfunnet (skattebetalerne) må redde bankene i dårlige tider fordi de ikke klarer å styre pengebruken sin. Det har skjedd i Norge 2 ganger, foreløpig. Det å gi hele styringsretten over midlene til det offentlige, næringsliv og privatpersoner er betenkelig. Nikolai Astrup i Høyre sto frem i Finansavisen den 7/1-17 og så nesten bare fordeler ved å innføre et kontantløst samfunn. Fokuset var i all hovedsak på å spare kostnader. Det er svært naivt å tro at privatpersoner vil få færre/lavere gebyrer hvis kontantene forsvinner. Gebyrene vil helt sikkert øke.

Kommenter

Din e-postadresse blir ikke publisert


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.