PUBLISERT AV: JØRN WAD 30. JUNI 2016

JA til kontanter jobber for deg som er glad i frihet. Glad i å kunne bestemme selv, og handle hvor du vil – uten at noen skal bestemme over deg. Derfor er ikke JA til kontanter samtidig et absolutt nei til å bruke kort eller andre elektroniske betalingsmåter. Men vi si er et rungende JA til friheten.

Nylig gikk en lokal banksjef på vestlandet ut i media og ville tvinge folk. Tvinge butikker til å ta i bruk kortbetaling, og aller helst tvinge deg og meg til å bruke hans – og andre bankers – betalingsmiddel. Han ønsket altså å tvinge til seg kunder.

Dersom kontantene våre forsvinner, blir også privatlivet vårt borte. JA til kontanter er er et ja til å verne om deg selv og familien: Ved å bruke kontanter så ofte du kan, verger du deg mot dem som gjerne vil ta over hverdagen din.

JA til kontanter er likevel ikke absolutt nei til noe annet. Fordi vi er for frihet. Frihet til å velge hva som passer akkurat deg. Om du vil betale elektronisk, må du gjerne gjøre det. Bare du er bevisst på hva du faktisk gjør. For hver eneste gang du drar kortet ditt, skaffer du kanskje samtidig mer argumenter til dem som gjerne vil ta fra deg friheten.

Husk det, neste gang du er i butikken: Det du gjør her og nå, kan få betydning for deg og familie.

stux / Pixabay