Høyre til krig mot kontanter

Langangen Mat tar gledelig imot kontanter.

Høyre går til krig mot kontantene, og vil skape den reneste politistat gjennom total overvåking og tilhørende prediktiv teknologi, som gjør at banker og myndigheter fullstendig kan ta over styringen av folks liv. Dermed blir det enda gledeligere at Senterpartiet tar et KLART standpunkt FOR kontantene.

 

Det kan synes som om partiet Høyre går med et hemmelig ønske om å forlate regjeringskontorene når de den 7. januar 2017 gjør det klart at de ønsker å fjerne kontanter allerede innen 2030. Denne politiske harakiri skal de gjøre ved å erklære full krig mot kontanter! Først ved å åpne for at næringsdrivende skal kunne nekte å ta imot kontanter allerede fra 2020, for så å fjerne dem helt ti år senere. Med fullstendig misforstått argumentasjon om å tilsynelatende skulle kunne gjøre noe med den svarte økonomien ved å fjerne kontantene, går partiet inn for en rekke nye tiltak som i sum vil kunne ha stoff i seg til å skape den reneste politistat. Det er NTB som melder dette den 7. januar, og dette ble raskt plukket opp av en rekke medier.

 

SP støtter grasrota

Samme dag blir det altså klart at Senterpartiet klart vil jobbe for å beholde kontantene også i fremtiden, og dermed blir frontene langt klarere fram mot valgkampen senere i år. Stortingsrepresentant Jørund Rytman fra FrP er som kjent nestleder i JA til kontanter, men de andre partiene på Stortinget har ikke flagget noe standpunkt fram til i dag. Fra vår side vil vi følge opp dette videre nå, og ønsker også tilbakemeldinger fra alle dere der ute om politiske signaler som kan klargjøre hvilke politiske partier som innser at kontantene bør beholdes videre.

 

Meld deg inn NÅ!

Samtidig er Høyres utspill et kraftig signal til oss som kjemper for å beholde kontantene: Nå er det viktig at vi reiser oss opp, og er synlige: Derfor oppfordrer vi her og nå flest mulig til ikke bare å være med i Facebookgruppa som stadig vokser, og som snart vil runde 30.000 medlemmer. Skal vi kunne vinne denne kampen, må vi ha mange, mange medlemmer som gjennom medlemskontingent på 250 kroner støtter opp om det videre arbeidet. For om det ikke skjer, kan vi faktisk risikere at Høyre kan få det som de vil, og vi blir uten kontanter fra 2020.

Det er NÅ kampen står, og det er NÅ vi skal vinne den! Ta gjerne kontakt for å si hva du kan bidra med, eller meld deg inn, slik at du støtter oss økonomisk.

 

Lokal aktivitet

Samtidig som denne meldingen kom, er meldingen om at NOKAS har 4% økning i uttaket av kontanter i desember, målt mot samme tid i fjor. Det VIRKER altså, denne kampen vi kjemper. Derfor er det viktig at vi alle jobber mer intenst enn noensinne for å beholde kontantene, for nå har overvåkerne i Høyre satt deadline: Vi har til 2020 for å sikre oss at kontantene ikke blir borte. Derfor må vi jobbe også lokalt for å kjempe for dette. JA til kontanter – fordi mennesker betyr noe!

Nekter noen deg å betale kontant? Det er ulovlig, og her forklarer advokaten hva som skjer.

6 Kommentarer på "Høyre til krig mot kontanter"

 1. Jan.norstad | 9. januar 2017 at 14:46 | Svar

  sier høyre ja til kontantløst samfunn er jeg ikke lenger en som velger høyre ved neste valg!

 2. Patrick Tegn | 10. januar 2017 at 07:38 | Svar

  Da bør man egentlig svare med å gå til krig mot Høyre!

 3. Reidun Fredriksen | 11. januar 2017 at 00:36 | Svar

  Politikerne er valgt av folket for og tjene folket, ikke opptre som diktatorer. Høyre med Erna i spissen har jo flagget ut og brakt dette på banen. Men Hadia Tajik sa også det gikk mot et kontantfritt samfunn. FrP er merkelig stille og svarer ikke konkret hva de mener. Det er vel heller bred enighet på Stortinget tenker jeg. Flott tiltak at folket tar grep og at noen som her tar initiativ til folkebevegelse. Trengs.

 4. For at Norge skal få bukt med den svarte økonomien må også hele eu bli kontantfritt i så fall. Vi vil bare få en svart økonomi i Norge basert på euro.

  Ett av de største problemene kriminelle har er norsk valuta, og håndtering av den. Det er en vanskelig valuta å veksle inn i andre verdier. Det er snakk om så uhorvelig mye penger at de teller ikke sedler, de veies. Om alle lysskjy transaksjoner i Norge går over til euro er en gavepakke til den organiserte kriminelle verden.

 5. Bank I Moen | 13. januar 2017 at 21:52 | Svar

  Folkens da oppfordrer jeg alle til å ta ut lønna i kontanter, med unntak av penger (tall) som skal dekke regninger fra bankkontoen. Jadajada, plastkort og Vips er mye enklere å bruke, men vil dere ha kontanter i fremtiden som et alternativ, så MÅ DERE også være villige til å bruke kontanter så mye som mulig. Og overalt.

 6. Onkel Skrue | 15. januar 2017 at 19:06 | Svar

  Høgre har no eit heilagt prinsipp om retten til å velje. Men dette minner meir om «demokratiet» i Nord-Korea. Du kan stemme på eitt parti eller ikkje. Stemmer du ikkje rett, blir du straffa.

  Eg og fleire andre har opplevd å finne fram kontantar når betalingsterminalen ikkje virka.

Kommenter

Din e-postadresse blir ikke publisert


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.