Kan kontanterkrigen vinnes fra godstolen?

StockSnap / Pixabay

Det er et spørsmål som mer enn noen har plaget meg lenge. Hva må til for at Ola og Kari Nordmann skal forstå alvoret i den tiden vi lever i? Hva må til for at Ola og Kari Nordmann skal forstå at vi som nasjon bare er et tastetrykk unna fullstendig ruin for oss alle om godstolen fortsatt får ha den makten den har nå?

Hva er det med ham nå da? Har han blitt dommedagsprofet? Er alt svart? Det er jo bare tull, for vi er jo verden lykkeligste land.

Jeg skjønner godt alle som får slike tanker om hva jeg skriver her, men jeg gjør det like fullt. For alle Titanic-tegnene er der. Vi bare venter på isfjellet, den globale økonomien i fritt fall og det ekstreme «digitalisering av alt» presset er heller ikke til å ta feil av. Ikke minst er alle ryktene om storkrig og et klima i fullt opprør det. Og sist, men defintivt ikke minst er «Krigen mot Kontanter» et tegn klarere enn noen på at finansverden, og dermed makten står på kollapsens rand.

Krig har alltid historisk sett skulle fikse dette for maktens folk. Makten skal jo bestå, eller …. ?

Krigen mot kontanter er også en krig, la det ikke være noen tvil om det. Det tilsynelatende iskalde forholdet mellom Russland og USA kan være begynnelsen på en forferdelig krig, og det samme gjelder forholdet til Kina. Det uhyre spente forholdet mellom USA og Nord-Korea er det grunn til å tro mest av alt er en front for forholdet mellom et USA og Kina i full handelskrig.

Alt koker ned til kampen om makt og penger. Men hva gjør vi med det? Fortsetter å sitte hjemme i stolen vår og irritere oss, med en magisk tro på sterke ord på nettet alene? Eller er tiden inne for på ta aktivt del i den endringen som må komme?

Husk Titanic

Aldri har den jevne mann og kvinne i verden hatt adgang til mer reell kunnskap om tingenes tilstand enn nå. Isfjellet er kjent, og det kan relativt enkelt unngås om bare Ola og Kari Nordmann kan se vekk fra sin egen materialistiske navle og sin naive tillit til at myndighetene kan og vil redde oss fra alt. Vi kan ikke lenger bare sitt på dekk av Titanic og spille og late som om isfjellene i det fjerne bare er luftspeilinger.

Men det er egentlig heller grunn til frykt om vi aktivt handler, ikke bare sitter og venter på at alle andre, med myndighetene i spissen skal gjøre jobben for oss. Vi må sette makt bak våre krav. Vi må ut av vår konfortsone og dit hvor kampen står. Myndighetene vil ikke kunne løse noe av dette. De må få kjenne presset fra en befolkning som vil fred og frihet. Tiden er over for at andre kan og skal gjøre jobben. Vi MÅ gjøre den selv.

Vi i organisasjonen JA til kontanter vil fred og frihet. Vi vil bevare privatliv og kontanter. Vi vil være selvstendige mennesker. Det er ingen selvstendighet i å være bankens gjeldsslave, og definitivt ingen selvstendighet i et liv der vi må be banken pent om å få bruke våre egne penger, og til og med betale dem for det.

Alt som ikke er viktig
Dette lille utbruddet fra meg kommer helt bevisst her hos JA til kontanter, selv om det i disse valgtider kunne vært skrevet nesten hvor som helst. I en verden der truslene om atomkrig kommer nesten daglig og alle som leser utenlandsk presse bare venter på finanskollapset, opplever vi i Norge en valgkamp kjemisk renset for noe som helst av det som er viktig. Ingen spørsmål om hvordan vi skal håndtere en verden på den økonomiske gravens rand om ikke befolkningen våkner.

JA til kontanter behøver akkurat deg, og deg  og deg … dere alle inn i en aktiv tjeneste. Vi behøver flere til admin gruppen, til redaksjonen her på Jatilkontanter.no, til regnskap og juridisk kompetanse, til inntektsgivende aktiviteter for organisasjonen og vi behøver definitivt så mange vi bare kan få til aktiviteter i lokalavdelinger. Det er der folk bor at kampen for kontanter virkelig kan vinnes. De bankene som ikke følger opp kontanter må miste kunder, og lokalt næringsliv må få all den støtte de kan til å holde kontantene i omløp og ikke minst være tilgjengelige. Vi behøver svært sterkt å høre fra dere alle nå!

Verden vil ha oss
Det er flere grunner til dette. Det er svært få mennesker som faktisk driver JA til kontanter til daglig. Ingen tar ut lønn, og alle har jobb/oppdrag ved siden av. Vi leier inn regnsapskompetanse og har ellers dugnad som prinsipp for alt vi gjør. Selv om det er litt kostnader inniblant. Men mest av alt mangler vi nå folk til dette som faktisk er en krig, med penger som våpen. Bare les artikkelen som er linket på bunnen her.

Vi ser virkelig frem til å høre fra dere alle! For JA til kontanter har blitt mer enn lagt merke til ute i den store verden og vi har nå forespørsler nesten hver dag om å bidra til å få etablert tilsvarende i andre land. Dette tar også tid og vi behøver alle vi kan få med oss nå, for krigen mot kontantene og dermed vår frihet skyter fart for hver dag som går. Det vi startet i Norge skal også få bidra til på forandre verden.

Alle kontaktdata står her på vår nettside. Takk for at nettopp du vil gjøre ditt i denne krigen, som handler om vår frihet, personvern og vårt menneskeverd mer enn noe annet.

Kilde: William Engdahl: Krigen mot kontanter | Derimot

Hans Christian Færden

Hans Christian Færden er grunnlegger av JA til kontanter og driver også nettstedene StateofGlobe.com og StateofGlobe.no.

1 Kommentar på "Kan kontanterkrigen vinnes fra godstolen?"

  1. Kan på det varmeste anbefale F. William Engdahls bøker.
    Utrolig informative og velskrevne.

Kommenter

Din e-postadresse blir ikke publisert


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.